print deze pagina

Alzheimer Café

10 apr 2019

Vanaf de eerste gevoelens dat er iets niet pluis is, heb je behoefte aan informatie, ondersteuning en begeleiding. Tijdens het Alzheimer Café Escamp  op woensdag 17 april ben je welkom voor al je vragen.

Maar ook verder in het proces, bijvoorbeeld als een mogelijke verhuizing naar een verpleeghuis steeds dichter bij komt, zijn er veel vragen. Waar kun je dan terecht? Op deze avond geeft een casemanager informatie en gaat met u in gesprek. Geïnteresseerden, mantelzorgers, mensen met dementie en professionals zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom. De toegang is gratis.

Alzheimer Café Escamp

Alzheimer Café Escamp is een lokaal ontmoetingspunt voor mensen met dementie, familie, naasten, hulpverleners, studenten en andere betrokkenen of geïnteresseerden. Maandelijks geeft een deskundige binnen een bepaald thema uitleg en beantwoordt vragen. Dit alles in een ontspannen sfeer. Verder is er informatie aanwezig over de mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening.

Bereikbaarheid

Deze editie van het Alzheimer Café vindt plaats in WZH Waterhof, Polanenhof 130, Den Haag. Er is ruime parkeergelegenheid in de directe omgeving. Komt u met het openbaarvervoer neem dan bus 23 (halte Cannenburglaan) of tram 16 (halte Hardenbroekstraat).

Over dementie

Nederland telt zo’n 260.000 mensen die lijden aan dementie, waarbij de ziekte van Alzheimer de meest bekende vorm is. Het is een aandoening die niet alleen de dementerende, maar ook diens omgeving diep treft. Goede informatie over de ziekte en hulpmogelijkheden, lotgenotencontact en het uitwisselen van ervaringen kunnen tot grote steun zijn.

Het Alzheimer Café Escamp  is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland – regioafdeling Haaglanden, Florence, MOOI Welzijn, Middin en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH)