WZH Transvaal bezocht door minister Hugo de Jonge

27 augustus 2021

WZH Transvaal ontving op vrijdag 27 augustus minister Hugo de Jonge. Eerder dit jaar bezocht de minister WZH Vliethof om na een jaar corona zich te laten inspireren door de ervaringsverhalen van bewoners en medewerkers. Het bezoek aan WZH Transvaal stond ook in het teken van Covid en de gevolgen daarvan voor de mensen in het verpleeghuis.

De crisis heeft grote impact gehad en veel van iedereen gevraagd, en tegelijkertijd ook zichtbaar gemaakt hoe veerkrachtig daarop is ingespeeld met creatieve oplossingen en initiatieven, zowel van bewoners als van medewerkers. De minister kwam op bezoek om dit te zien en hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Het werkbezoek startte met een muzikale ontvangst van de bewonersband van WZH Transvaal. Bestuurslid Patricia Huijbregts en locatiemanager Jan Willem van den Dool heette de minister welkom. ”We hebben allemaal de afgelopen periode veel meegemaakt. We praten hier open over; met elkaar, met onze bewoners en met hun naasten. Deze crisis heeft grote impact gehad en door er elke dag weer samen mee te dealen hebben we veel geleerd en zijn er bijzondere initiatieven ontstaan, zoals deze bewonersband. Het is mooi om te kunnen laten zien aan de minister wat de impact van de corona crisis op de verpleeghuiszorg is geweest. Er was veel verdriet en narigheid, maar het heeft ons ook laten zien hoe we dit samen hebben kunnen oppakken, welke veerkracht er is en hoe dit heeft geleid tot ook mooie creatieve en waardevolle initiatieven”, aldus Huijbregts.

Tijdens het werkbezoek vertelden medewerkers van WZH over hoe WZH is blijven leren en ontwikkelen, ook in tijden van crisis en hoe deze kennis wordt gedeeld binnen en buiten de organisatie. Ook sprak de minister met een aantal bewoners en medewerkers. Tot slot werd het werkbezoek afgesloten met een optreden van DJ Armand, ook een bewoner van WZH Transvaal.

Aan het einde van de middag vertrok Hugo de Jonge met indrukwekkende ervaringsverhalen. Na afloop vertelde Hugo de Jonge: “Wat een mooi en veelzijdig werkbezoek was dit. Met schaafijs, een eigen DJ en zelfgemaakte kunst. De medewerkers lieten zien hoe goed ze met de moeilijke coronatijd zijn omgegaan. Juist op een locatie waar familiebezoek en samen eten zo belangrijk is. Mooi om te zien dat er ook creatieve activiteiten zijn om dat alles een plaats te geven. En dat er ook aandacht is voor de extreem heftige dingen die medewerkers hebben meegemaakt. Hulde!” Ook bewoners, medewerkers en degene die meegewerkt hebben aan dit werkbezoek kijken terug op een geslaagd bezoek.

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden