WZH Prinsenhof behaalt Prezo Care Keurmerk

17 november 2020

WZH Prinsenhof in Leidschendam heeft op 11 november 2020 als eerste locatie van WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) het Prezo Care-keurmerk ontvangen. De locatie voldoet aan alle criteria van het keurmerk. “Het is een erkenning voor alle medewerkers en vrijwilligers”, aldus locatiemanager Richard Spraakman.

Auditoren van kwaliteitsinstituut Perspekt hebben begin dit jaar drie maanden rondgekeken in het verpleeghuis. Ze voerden gesprekken met bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers en managers. Vanuit verschillende invalshoeken beoordeelden ze de locatie: persoonsgerichte zorg, vakmanschap, samenwerking, bedrijfsvoering, organisatiecultuur en omgang met waarden en regels.

Bordje

Locatiemanager Spraakman is blij met het Prezo Care-bordje op de gevel van ‘zijn’ woonzorgcentrum: “Dat bordje laat zien dat wij een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem hebben. Het zegt iets over de manier waarop wij hier met elkaar omgaan. Dat we aandacht hebben voor de mens achter de bewoner, met zijn eigen unieke geschiedenis en wensen.”

Prezo Care Keurmerk WZH Prinsenhof

In WZH Prinsenhof wonen 92 mensen met dementie en 38 mensen met ernstige lichamelijke klachten. Daarnaast heeft de locatie een dagactiviteitencentrum. Hier brengen elke week 80 tot 100 bezoekers één of meer dagdelen door. Mede dankzij deze opvang kunnen zij zelfstandig blijven wonen.

Het Prezo Care-traject bij WZH Prinsenhof was tevens een pilot om te kijken of dit traject ook voor andere WZH-locaties passend is. Dit blijkt zo te zijn; inmiddels zijn diverse locaties van plan om bij de eerstvolgende certificering voor Prezo Care te kiezen.

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden