WZH bezoekersregeling per 25 mei versoepeld

22 mei 2020

De persconferentie van 19 mei jl. geeft aan dat verpleeghuizen hun bezoekregeling voorzichtig en zorgvuldig kunnen uitbreiden. Vanaf 25 mei as. is bezoek aan de meeste WZH locaties weer mogelijk onder bepaalde voorwaarden.

WZH Prinsenhof heeft onlangs meegedaan aan een landelijke proef om het bezoek aan verpleeghuizen weer op te starten. Deze proef is naar tevredenheid verlopen. WZH is blij dat de bezoekregeling kan worden uitgebreid voor meer WZH locaties en is dankbaar om u weer te mogen verwelkomen binnen onze locaties.

Vanaf 25 mei aanstaande mag per cliënt één vaste bezoeker op bezoek komen. Bezoek vindt uitsluitend plaats in het appartement of een daarvoor aangewezen bezoekruimte. Voor de bezoekers is er een bezoekregeling opgesteld. Deze is gemaakt op basis van zorgvuldige afspraken en conform de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Het is belangrijk de bezoekersregeling na te leven. Daarmee helpen we elkaar om de besmettingskans zo laag mogelijk te houden.

WZH heeft hieronder alvast voor u de belangrijkste voorwaarden op een rij gezet

  • U bent zelf klachtenvrij en niet onbeschermd in contact geweest met coronapatiënten.
  • Verpleeghuizen met een COVID-19 besmetting in afgelopen 14 dagen gaan NIET open voor bezoek.
  • Per cliënt kan één vaste bezoeker zich aanmelden voor bezoek.
  • Bezoek vindt plaats in het appartement of een daarvoor aangewezen bezoekruimte van de cliënt en duurt maximaal 45 minuten.
  • U maakt vooraf met de locatie een bezoekafspraak door te bellen met het servicepunt van de locatie.
  • Bij aanvang van het bezoek meldt u zich bij het servicepunt van de locatie en volgt u de hygiëne voorschriften.
  • U volgt in de locatie de kortste route.
  • U houdt 1,5 meter afstand van uw naaste.
  • Na het bezoek meldt u zich af bij het servicepunt.

Raadpleeg het actuele overzicht van opengestelde locaties op de speciale pagina over corona voordat u op bezoek gaat, om na te gaan of de locatie is opengesteld voor bezoek.

Niet alle WZH locaties zijn opengesteld voor bezoek

Bezoek kan alleen plaatsvinden als er de afgelopen 14 dagen geen coronabesmetting is geweest op de desbetreffende locatie. Daarom gaan nu nog niet alle WZH locaties open voor bezoek. Door deze versoepeling bestaat de kans dat er op een locatie nieuwe besmettingen ontstaan. Mocht dit het geval zijn dan moet de bezoekregeling direct gestopt worden. Op onze website vindt u hier de meest actuele informatie welke locaties open gaan voor bezoek. Bekijk deze informatie kort voordat u op bezoek komt om teleurstellingen te voorkomen.

Heeft u vragen over de uitbreiding van de bezoekersregeling? Of andere vragen rondom corona? Neem dan contact op met het servicepunt van de betreffende locatie. Voor meer informatie over de WZH richtlijnen m.b.t. corona kunt u terecht op onze speciale corona pagina op onze website.

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden