Stadsspelden uitgereikt aan twee vrijwilligers

9 december 2019

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Stadsspeld toegekend aan twee vrijwilligers van WZH Carel van den Oever.

Mevrouw C.J. Roos-Ombelet en mevrouw C.J. Verbrugge-Mitzer ontvangen deze onderscheiding omdat zij al ruim tien jaar actief zijn als vrijwilliger in woonzorgcentrum Carel van den Oever in Den Haag.

De beide dames nemen uiteenlopende taken voor hun rekening. Mevrouw Roos-Ombelet hielp eerst bij de dagopvang, maar zet zich inmiddels in op een van de afdelingen voor dementerenden. Zij komt twee keer per week langs en treedt dan op als gastvrouw. Dit betekent dat mevrouw Roos-Ombelet koffie en thee schenkt, met bewoners een gezellig praatje maakt, spelletjes doet en ook bij de overige activiteiten assisteert.

Mevrouw Verbrugge-Mitzer helpt op haar beurt op de dagverzorging voor mensen uit de wijk. Ze begeleidt ze tijdens het eten, schenkt koffie en thee, helpt met het afruimen van de tafels en is bovendien actief bij diverse activiteiten. Mevrouw Verbrugge-Mitzer is vier middagen per week aanwezig. Ze doet ook mee met de breiclub; ook in dit geval helpt en begeleidt ze de deelnemers.

Wethouder Kavita Parbhudayal van onder meer Zorg en Volksgezondheid reikte de Stadsspelden uit op zaterdag 7 december om 14 uur in woonzorgcentrum WZH Carel van den Oever, Schrijnwerkersgaarde 3. Dit gebeurde tijdens een middag die in het kader van de Nationale Vrijwilligersdag voor de vrijwilligers van dit huis is georganiseerd.

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden