Samen zorgen bij WZH

3 december 2015

Extra waardering, mooie gesprekken over ‘samen zorgen anno 2015-2016’ en de introductie van een nieuw trainingsprogramma voor mantelzorgers. November stond bij WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) in het teken van extra aandacht voor de mantelzorgers.

De ontwikkelingen in de maatschappij vraagt dat we anders naar mantelzorg kijken; we kunnen niet zonder elkaar! Mantelzorgers, cliënten, vrijwilligers en medewerkers van WZH stelden eerder dit jaar gezamenlijk een Mantelzorg manifest op met 10 speerpunten gericht op het ‘samen zorgen anno 2015-2016’.

Gesprekken op de ‘SOFA’

November, de maand waarin op 10 november de landelijke Dag van de Mantelzorg valt, was het moment om hier samen met de mantelzorgers en zorgprofessionals van de verschillende woonzorgcentra inhoud aan te geven. Ieder woonzorgcentrum van WZH ontving een koffer: ‘SAMEN zorgen: Voor elkaar!’ met kaartspel en een kleurig ‘SOFA-pakket’ (Samenwerken, Ondersteunen, Faciliteren en Afstemmen) om deze gesprekken te ondersteunen.

WZH sofa

Trainingen en bijeenkomsten

Ook werd in november een nieuw trainingsprogramma voor mantelzorgers gepresenteerd. Op verzoek van mantelzorgers zelf worden nu naast verschillende workshops en bijeenkomsten ook trainingen georganiseerd bij WZH. Bijvoorbeeld over dementie, fysieke belasting of samenwerken. Zich meer te verdiepen in een bepaald onderwerp, nieuwe inzichten op te doen of ervaringen te delen met anderen kan prettig zijn voor mantelzorgers.

Dag van de Mantelzorg

Zoals ieder jaar was er in alle woonzorgcentra van WZH rondom de Dag van de Mantelzorg op 10 november speciale aandacht voor de mantelzorgers. Heerlijke high tea’s, beautybehandelingen, djembé sessies, buffetten en optredens, er werd van alles georganiseerd om mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden