Riksja voor WZH Transvaal

6 juni 2018

Vanaf nu kunnen bewoners en cliënten van WZH Transvaal op stap in een ware fietsriksja! Op woensdag 6 juni werd de ingebruikname feestelijk gevierd met alle betrokkenen bij dit mooie initiatief.

Ouderen die zelf niet (meer) kunnen fietsen het gevoel terug geven van ‘de wind door je haren’; dat is wat woonzorgcentrum WZH Transvaal, ‘Fietsen Alle Jaren' en Bereikbaar Haaglanden voor ogen hebben.

Onder begeleiding van riksjavrijwilligers gaan de ouderen van het woonzorgcentrum weer langs plaatsen waar zij vroeger gewoond en gewerkt hebben, of plekken waar ze niet zomaar meer zouden komen. Onderweg kunnen de passagiers samen kletsen en herinneringen ophalen.

Ook riksjapiloot worden?

WZH Transvaal is nog opzoek naar vrijwilligers die regelmatig beschikbaar zijn om er met de riksja en een of twee passagiers op uit te gaan. Ter geruststelling: de riksja is uitgerust met elektrische trapondersteuning! Voordat u begint, krijg u een training in het gebruik van de fiets en in de omgang met de doelgroep, aangeboden door ‘Fietsen Alle Jaren’. Neem vrijblijvend contact op via het servicepunt van WZH Transvaal voor meer informatie: 070 - 756 29 00.

Fietsen voor het goede doel

Bereikbaar Haaglanden* heeft een fietsactie voor dit goede doel bedacht en met succes tot uitvoerig gebracht! Dankzij de duizenden kilometers die honderden mensen in Metropoolregio Rotterdam Den Haag hebben gefietst, kon de fietsriksja op 6 juni worden overhandigd.

* De actie Op de fiets werkt drie keer beter is georganiseerd door Bereikbaar Haaglanden en de campagne ga3punt0.nl en is financieel mogelijk gemaakt door de MRDH (de Metropoolregio Rotterdam en Haaglanden) en Beter Benutten, het Mobiliteitsprogramma van het ministerie van I&W.

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden