Pilot cliëntportaal doet mee aan 'Ruimte voor verpleeghuizen'

21 juli 2015

Maar liefst 757 voorstellen om de kwaliteit van de Nederlandse verpleeghuizen te verbeteren werden er begin juli gepresenteerd. Vandaag werd bekend dat er 151 voorstellen positief beoordeeld zijn en gehonoreerd worden voor het CWS-programma ‘Ruimte voor verpleeghuizen’. De pilot cliëntportaal van WZH hoort daarbij!

De zorglocaties achter deze voorstellen krijgen van het ministerie van VWS ‘regelruimte’ om verder te werken aan goede zorg door de ogen van de cliënt en het schrappen van administratieve rompslomp. Staatssecretaris Van Rijn: ‘Wanneer vertegenwoordigers van cliënten en professionals mij vertellen hoe de verpleeghuiszorg beter kan, spat het enthousiasme ervan af. “Geef ons de ruimte!”, hoor ik dan. “En schrap alle formulieren die niets zeggen over wat de wensen van een cliënt zijn”. Dat is dus nu de weg die we inslaan, ik verwacht er erg veel van.’

Beoordeling plannen

Op vrijdag 3 juli presenteerden 175 zorgaanbieders hun 757 voorstellen waarmee zij handen en voeten geven aan het plan ‘Waardigheid en Trots’ van Staatssecretaris van Rijn. De voorstellen van de instellingen zijn beoordeeld door leden van cliëntenraden, professionals in de zorg en medewerkers van de leden van de Taskforce Kwaliteit Verpleeghuiszorg.

De 151 voorstellen die zijn geselecteerd dragen bij aan de verbetering van de kwaliteit van zorg, gezien door de ogen van de cliënt, of vanwege voorstellen voor het wegnemen van regels die niets toevoegen. Dit resultaat tekent wat Van Rijn betreft hoe groot de ambitie van de zorgsector is. Van Rijn informeert vandaag de Tweede Kamer over de voorstellen.

Meer informatie over 'Waardigheid en Trots' en 'Ruimte voor verpleeghuizen' kun je vinden op www.langdurigezorg.nl

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden