Music & Memory

29 november 2016

Woonzorgcentrum WZH Hoge Veld is een nieuw project ‘Music & Memory’ gestart, waarbij bewoners met dementie een iPod ontvangen met hun favoriete muziek.

Voor mensen met dementie is muziek een krachtige manier om terug te keren naar hun herinneringen. Muziek zorgt voor herkenning en het beleven van emoties, ook als herinneringen al verloren zijn.

Momenteel hebben acht bewoners van WZH Hoge Veld een iPod met hun favoriete muziek. Binnenkort zullen ook de bewoners van de andere woongroepen van WZH Hoge Veld een iPod met lievelingsmuziek muziek ontvangen.

​Accreditatie Music & Memory

Als eerste woonzorgcentrum van WZH is WZH Hoge Veld geaccrediteerd door ‘Music en Memory’. In dit uit Amerika afkomstige project wordt zorgprofessionals geleerd om afspeellijsten te maken van de persoonlijke, favoriete muziek van cliënten en die op een iPod of ander digitaal apparaat te zetten.

Cd’s met muziek gezocht

Voor ‘Music & Memory’ zijn we op zoek naar CD’s met de lievelingsmuziek van onze bewoners, met name muziek uit de jaren 40-70. Ook muziek die bij hobby’s of levensovertuiging passen zijn zeer welkom, zoals kerkmuziek, scoutingliedjes, repertoire van amateurorkesten, tunes van radio en tv programma’s, oude schoolliedjes, klassieke muziek, socialistische strijdliederen, oude kinderliedjes of liedjes uit vakantielanden.

Alleen originele (legale) CD’s zijn geschikt. De CD’s kunnen worden ingeleverd bij het Ontmoetingscentrum van WZH Hoge Veld. Adres: Laan van Wateringse Veld 222, Den Haag.

Vrijwillige ondersteuning

Om dit project te kunnen uitbreiden zoeken we vrijwilligers die het leuk vindt om door middel van muziek het leven van onze bewoners een stukje mooier te maken. Kennis van muziek (1940 - 1980) en een simpel computerprogramma (iTunes) is fijn, maar bereidheid te leren is voldoende. U wordt hierbij ondersteund door de projectgroep. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Monique Kuntz via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden