Minister Hugo de Jonge bezoekt WZH Vliethof

20 april 2021

WZH Vliethof ontving op woensdag 7 april speciaal bezoek van Hugo de Jonge, demissionair minister van VWS en viceminister-president.

Na een jaar corona liet de minister zich inspireren door de ervaringsverhalen van bewoners en medewerkers van WZH Vliethof. WZH Vliethof in het oude centrum van Voorburg is een van de veertien woonzorglocaties van WoonZorgcentra Haaglanden. De locatie opende haar deuren in 2019 en biedt kleinschalig wonen voor ongeveer honderd ouderen met dementie.

Locatiemanager Annemarie Baas-Braun heette de minister welkom. “Wij voelen ons bijzonder vereerd met het bezoek van de minister en zijn verheugd om hem hier vandaag te mogen ontvangen in ons woonzorgcentrum”, aldus de locatiemanager. Na de ontvangst kreeg de minister een korte rondleiding. Daarna sprak hij met acht medewerkers van WZH Vliethof.

De medewerkers hebben het afgelopen jaar veel meegemaakt. In de beginperiode van corona was er geen bezoek mogelijk en waren bewoners gescheiden van familie en mantelzorgers. In de tweede golf kreeg de locatie te maken met veel coronabesmettingen van zowel bewoners als medewerkers. Hierdoor was de werkdruk hoog en moest er vaak snel en adequaat worden gehandeld. Corona heeft veel impact gehad op de medewerkers van WZH Vliethof.

Inmiddels zijn er twee corona vaccinatierondes geweest en proberen medewerkers en bewoners met elkaar ‘het normale leven’ weer op te pakken. Met de start van de lente kunnen bewoners meer gebruik maken van de prachtige tuin die grenst aan de Vliet. Uiteraard houden de medewerkers zich nog steeds aan de richtlijnen van de Rijksoverheid en hopen op meer versoepelingen.

Na het gesprek met de medewerkers bezocht minister De Jonge het Grand-Café dat gebruikt wordt als ontmoetingscentrum. Hij dronk een kopje koffie met een paar bewoners en toonde zich nieuwsgierig naar hun verhaal. Minister Hugo de Jonge: “Vaccineren werkt. Dat zien we nu volop in de verpleeghuizen. Daarom kunnen we nu na een lange en spannende tijd voorzichtig weer wat versoepelen. Als er voldoende gevaccineerd is, is een knuffel door vaste bezoekers weer mogelijk. Prachtig toch?”

Aan het einde van de middag vertrok Hugo de Jonge met nieuwe inspiratie en indrukwekkende ervaringsverhalen. Bewoners, medewerkers en de locatiemanager van WZH Vliethof kijken terug op een geslaagd bezoek en zijn dankbaar dat de minister hen kwam bezoeken.

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden