Leven in een Indische woongroep

13 januari 2016

Bij WZH wonen cliënten met dementie in woongroepen. Bij vier van onze woonzorgcentra is de Indische woongroep er hier één van. Heeft uw dierbare ook affiniteit met Nederlands-Indië? Komt u dan eens bij ons kijken.

Indische woongroep

Bij de Indische woongroepen voor mensen met dementie, is een stukje Nederlands-Indië naar binnen gehaald. We leven hier zoals we dit gewend waren in het voormalig Nederlands-Indië. Herkenning van hoe het daar was, speelt een belangrijke rol in de woongroepen; Tempo Doeloe (de tijd van vroeger). Op iedere woongroep wonen zes tot acht bewoners met ieder een eigen appartement en een gezamenlijke huiskamer. De woonzorgcentra met Indische woongroepen zijn: WZH Leilinde, WZH Waterhof, WZH Hoge Veld en WZH De Strijp.

Binnen de Indische woongroepen heeft iedereen affiniteit met Nederlands-Indië. In deze woongroep wonen niet alleen cliënten van Indische afkomst; ook Nederlandse cliënten die voor een periode in Nederlands-Indië hebben gewoond vormen een onderdeel van de woongroep.

indische woongroepen wzh

Aandacht voor de Indische cultuur

Indisch eten, Indische muziek en een Indische inrichting dragen bij aan de beleving van de Indische woongroep. Batik kleedjes, schilderijen en wajang poppen zorgen voor sfeer in de huiskamer. We voeren regelmatig gesprekken over Nederlands-Indië en met het avondeten worden regelmatig Indische gerechten bereid. Bij de koffie of thee eten we een plakje spekkoek, maar er wordt ook weleens een typisch Nederlandse maaltijd of lekkernij bereid. Daarnaast herdenken we jaarlijks op 15 augustus de bevrijding van Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook bezoeken we graag de jaarlijkse Tong Tong Fair.

Activiteiten

WZH heeft een uitgebreid activiteitenprogramma met onder andere Indische activiteiten. U kunt maandelijks verhalen en herinneringen ophalen bij de Indische Soos in WZH Schoorwijck en er vinden Indische middagen plaats. Ook in het Ontmoetingscentrum van WZH Waterhof kunt u deelnemen aan Indische activiteiten.

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden