Hoedjesparade bij WZH De Strijp

22 september 2021

Dit jaar werd niet alleen reikhalzend uitgekeken naar de hoedjesparade op het Binnenhof, maar ook bij WZH De Strijp.

In dit woonzorgcentrum hebben bewoners samen met medewerkers weken lang gewerkt aan de mooiste hoeden. Vandaag hadden zij hun eigen hoedjesparade.

“De hoedjesparade is één van de evenementen waar onze bewoners lang naar uitkijken,” vertelt Lisa Soekhoe, activiteitenbegeleider bij WZH De Strijp. “Onze bewoners zijn mensen met dementie of met niet aangeboren hersenletsel. We vinden het belangrijk om te kijken naar de behoeftes van de bewoners en de activiteiten hierop aan te passen. Samen met andere bewoners en medewerkers werken aan een hoed zorgt voor meer samenhorigheid, gezelligheid en houdt de motorieke vaardigheden in stand.”

De hoedjesparade werd 2 jaar geleden voor het eerst georganiseerd en is dit jaar verder uitgebreid, compleet met een rode loper als catwalk en een (rolstoel)koets. Nadat alle hoeden waren bewonderd en gejureerd werd de prijs voor de mooiste hoed uitgereikt aan het winnende team.

Het hele jaar door worden uiteenlopende evenementen georganiseerd in WZH De Strijp, zoals een rolstoelwasstraat gerund door basisschoolleerlingen, een Spaanse week, tafeltennistoernooi en (bus)uitjes. Simone Legerstee, locatiemanager van WZH De Strijp, vertelt meer over het belang van dit soort evenementen voor bewoners. “We willen zoveel mogelijk een thuis zijn voor onze bewoners. Waar ook naasten meer dan welkom zijn. Onze grote, toegankelijke tuinen, eigen bioscoop en dit soort evenementen dragen daaraan bij. Dat zorgt ervoor dat we een samenleving in het klein zijn, waar mensen de laatste fase van hun leven op een zo’n prettig mogelijke manier kunnen doorbrengen”.

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden