Extra toezicht IGZ beëindigd

10 juni 2017

WZH valt niet meer onder extra toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Daartoe heeft de IGZ besloten na onaangekondigde inspectiebezoeken aan WZH Oosterheem, WZH Sammersbrug en WZH Oosterheem, begin dit jaar, en na rapportages over doorgevoerde verbeterpunten.

WZH voldoet aan nagenoeg alle normen en de inspectie heeft er vertrouwen in dat WZH de opgemerkte aandachtpunten zelf ter hand neemt.

Nadat in de zomer van 2016 WZH op een lijst van ‘slecht presterende verpleeghuizen’ was gezet, besloot de IGZ eind oktober al om WZH van deze lijst af te halen. Er werden nog wel extra inspectiebezoeken en eventueel bestuursgesprekken aangekondigd. Die vonden in januari van dit jaar plaats. Naar nu blijkt is dit proces goed verlopen en heeft de IGZ weer het volste vertrouwen in WZH.

De raad van bestuur spreekt namens WZH haar blijdschap uit over het feit dat de organisatie niet meer onder extra toezicht valt. “Dat onze medewerkers en vrijwilligers zich elke dag inzetten met hoofd, hart en handen om te zorgen dat ruim 2000 bewoners en cliënten de zorg krijgen die zij nodig hebben, maakt ons dankbaar en trots.”

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden