Circusvoorstelling kinderen Brede School

26 februari 2020

De leerlingen van de Brede School gaven op woensdag 19 januari in samenwerking met Circus Kabel een voorstelling aan de bewoners van WZH Schoorwijck.

De kinderen leerden zo hun technieken presenteren aan een grote groep mensen. Zij betrokken de bewoners van Schoorwijck bij de show en zo ontstond er een interactieve deelname. Het samenspel van de kinderen en ouderen leverde iedereen blijdschap op. De kinderen hebben tijdens de Brede School lessen onder leiding van twee speciale docenten allerlei circustechnieken geleerd zoals bal lopen, koordlopen, jongleren en Chinees borddraaien. Dit hebben zij omgetoverd tot een mooie voorstelling.

Door de show naar het verzorgingstehuis te brengen werd een dubbel doel behaald. De kinderen ervaren hoe het is om op te treden met hun aangeleerde technieken op een onbekende locatie. De bewoners genoten van een circusoptreden waarbij zij interactief betrokken werden. Dat was voor hen een waardevolle dagbesteding. SenW hoop de samenwerking met WZH door te zetten en vaker voorstellingen van kinderen te laten zien. "Wij zien een enorme groei en blijdschap bij zowel de bewoners, als de leerlingen en dat hartverwarmende proces willen we koesteren", aldus een woordvoerder.

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden