Flexotel maakt bezoek aan WZH bewoners weer mogelijk

18 mei 2020

De lockdown van verpleeghuizen door corona is voor iedereen een zware maatregel. Bewoners van WZH kunnen al 8 weken geen bezoek ontvangen. Er gaat niets boven persoonlijk contact. Sinds kort biedt Flexotel hier een oplossing voor, waardoor bezoek aan verpleeghuizen onder bijzondere voorwaarden weer mogelijk is.

De firma Flexotel heeft hun slaapcabines, die normaal voor festivals worden ingezet, omgebouwd tot veilige bezoekunits. De bezoekunits, ook wel flexotels genoemd, hebben twee aparte ingangen en zijn in het midden gescheiden door een wand van plexiglas. Hierdoor zijn de cabines nu geschikt voor, onder andere het veilig bezoeken van bewoners in verpleeghuizen en conform de RIVM richtlijnen. De flexotels worden tijdelijk geplaatst, zolang de maatregelen vanuit de overheid gelden.

De plaatsing van de bezoekunits voor de locaties WZH Prinsenhof, WZH het Anker en WZH Schoorwijck komt voort uit een samenwerking van verschillende deelnemers van het Platform Filantropie in de Gemeente Leidschendam-Voorburg. Bij deze locaties zijn de flexotels vorige week geplaatst en in gebruik genomen. Bij de locatie WZH de Strijp is de plaatsing van de flexotels gesponsord door de Stichting Franciscaanse Ouderenzorg. De twee bezoekunits voor locatie WZH de Strijp zijn afgelopen woensdag geplaatst. De locaties WZH Sammersbrug, WZH Waterhof en WZH Transvaal hebben afgelopen woensdag ook een flexotel gekregen. De overige WZH locaties hebben andere faciliteiten om bewoners in de gelegenheid te stellen hun naasten op een veilige manier te zien.

Flexotel

Succesvol eerste bezoek bij WZH Prinsenhof

Kort geleden was het eerste bezoek in een flexotel bij WZH Prinsenhof. Een bewoner kreeg bezoek van zijn familie. De bewoner was erg blij om zijn familie weer te kunnen zien en heeft nog lang nagepraat over dit mooie moment. Naast de bezoekmogelijkheid in het flexotel zijn een aantal somatische afdelingen binnen WZH Prinsenhof sinds kort ook als proef beperkt open gesteld voor bezoek. “Met veel energie, passie en plezier, hebben we alles met betrekking tot de flexotels geregeld. En het is het dubbel en dwars waard geweest! Wat is het toch leuk om te zien hoe blij onze bewoners en familieleden zijn na het bezoek.”, aldus locatiemanager Richard Spraakman van WZH Prinsenhof.

Heeft u vragen over Flexotels? Of over het maken van een bezoekafspraak? Neem dan contact op met het servicepunt van de desbetreffende WZH locatie. Voor meer informatie over de WZH richtlijnen m.b.t. corona kunt u terecht op deze pagina op onze website https://www.wzh.nl/coronavirus-en-wzh

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden