print deze pagina

“Wat is dementie?”

3 sep 2018

Steeds meer mensen herkennen de verschijnselen van dementie. Tijdens het Alzheimer Café van dinsdag 11 september worden vragen rondom het thema 'Wat is dementie?' behandeld.

Vergeetachtigheid is iets waar bijna iedereen wel eens last van heeft. Dementie daarentegen komt veel minder vaak voor. Waarop moet men letten om na te gaan of sprake is van dementie of van normale vergeetachtigheid?

Dennis van de Veen, GZ-psycholoog, o.a. gespecialiseerd in jonge mensen met dementie, geeft tijdens het Alzheimer Café van dinsdag 11 september een toelichting over wanneer er sprake kan zijn van dementie en hoe je hier achter komt. Uiteraard is er ook voldoende ruimte om vragen te stellen.

Alzheimer Café Leidschendam- Voorburg

Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg is een lokaal ontmoetingspunt voor mensen met dementie, familie, naasten, hulpverleners, studenten en andere betrokkenen of geïnteresseerden. Maandelijks geeft een deskundige binnen een bepaald thema uitleg en beantwoordt vragen. Dit alles in een ontspannen sfeer. Verder is er informatie aanwezig over de mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening.

Meer informatie

Mantelzorgers, mensen met dementie en professionals zijn op dinsdag 11 september van harte welkom vanaf 19.00 tot 21.00 uur bij het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg, woonzorgcentrum De Mantel, Klaverweide 54, 2272 BV Voorburg. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis.

Vragen over het Alzheimer Café? Bel dan met Conny van Dam tel: 0622442139.

Over dementie

Nederland telt zo’n 260.000 mensen die lijden aan dementie, waarbij de ziekte van Alzheimer de meest bekende vorm is. Het is een aandoening die niet alleen de dementerende, maar ook diens omgeving diep treft. Goede informatie over de ziekte en hulpmogelijkheden, lotgenotencontact en het uitwisselen van ervaringen kunnen tot grote steun zijn.

Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg  is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland – regioafdeling Haaglanden, Florence, Welzijn Oud en Jong (Woej) en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH)