Vrijwilligster in hart en nieren

30 oktober 2015

“Twee hele dagen ben ik in WZH Schoorwijck bezig geweest met de versiering voor de Indische Dag”, vertelt Jet Vesters, mooi aangekleed in haar paarse “kebaya”. Jet is al jarenlang vrijwilligster bij WZH Schoorwijck.

Jet stort zich onder andere met volle overgave op de aankleding van de Indische Dag. Het Ontmoetingscentrum was deze dag, dankzij haar, in Indische sferen gehuld. Ook alle medewerkers droegen de mooiste en meest kleurrijke Indische gewaden. Maar Jet doet nog veel meer!

Indische Dag en Soos

Twee keer in het jaar vindt een Indische Dag plaats. Dit is een feestelijke dag met heerlijk Indisch eten, muziek, dans en een loterij, waar Jet de prijzen voor verzorgt. Daarnaast is er maandelijks de ‘Indische Soos’. Elke maand is er een ander programma. “We luisteren naar een gedicht, verhaal of bekijken een film. Er komen vaak mooie, maar ook verdrietige herinneringen naar boven en daar praten we over. En natuurlijk is er altijd muziek! De Indische Soos betekent veel voor de bezoekers.”

Haar passie voor WZH Schoorwijck

Jim, de man van Jet komt uit Indonesië en zelf is ze er al zo’n 12 keer geweest. Ze voelt een sterke band met het land en de mensen die er vandaan komen. In de loop der jaren heeft ze veel Indische boeken, films en leuke spulletjes verzameld. “Er is genoeg voor een tentoonstelling.” Vrijwilligerswerk doet ze al sinds 2007, toen haar moeder verhuisde naar WZH Schoorwijck. Samen met haar zus maakte zij het huis gezellig met bijvoorbeeld versiering rond de feestdagen, zo is het begonnen. Inmiddels is haar moeder overleden, maar Jet blijft actief betrokken bij WZH Schoorwijck.

Bewegen voor ouderen

Jet houdt het niet alleen bij de Indische dagen, want ze geeft ook ‘Bewegen voor ouderen’, elke donderdagochtend in WZH Schoorwijck. “Ik heb een tablet met zo’n 200 muziek-nummers erop, zó handig! Tijdens de les bewegen we op de maat van de muziek. Vervolgens doen we wat oefeningen en tot slot een spel met bijvoorbeeld ballen en hoepels.” Jet is gewend om les te geven, want ze heeft jarenlang voor de klas gestaan in het basisonderwijs.

Word vrijwilliger!

Jet Vesters is één van de waardevolle vrijwilligers van WZH Schoorwijck. WZH Schoorwijck kan ook altijd uw hulp goed gebruiken. U kunt hierbij denken aan een wandeling met cliënten, verschillende activiteiten in het restaurant, (taal)spelletjes en het organiseren van koersbal. De tijd die u investeert als vrijwilliger maakt voor de ander het verschil. Er is een ruime keuze uit ondersteunende werkzaamheden, onder andere binnen het vernieuwde FIT & FUN programma van het Ontmoetingscentrum.

Bel voor meer informatie over het Ontmoetingscentrum met het Servicepunt 070 - 756 23 00. Of kom eens langs bij WZH Schoorwijck, Zaagmolenstraat 96, 2265 WZ Leidschendam.

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden