Van stagiair naar sportbegeleider

28 januari 2016

Raymond Reissenweber is sportbegeleider bij WZH Nieuw Berkendael. Hij heeft de opleiding Lifestyle Coach gedaan aan het ROC Mondriaan in Delft. Door een stage in zijn tweede opleidingsjaar is hij bij WZH Nieuw Berkendael terecht gekomen.

Raymond vertelt: “Tijdens mijn laatste studiejaar werkte ik in de schoolvakanties al bij WZH Nieuw Berkendael. Direct na mijn studie ben ik hier gestart met mijn baan.”

Bewegen met plezier

Als sportbegeleider zorgt Raymond ervoor dat cliënten met plezier kunnen sporten en op een goede manier bewegen. Dat was vooral in het begin een uitdaging. Hij vertelt: “Iedere cliënt is uniek en heeft te maken met andere beperkingen.” Inmiddels weet Raymond precies op welke manier iedere cliënt kan bewegen.

Sporten WZH Nieuw Berkendael

Fitnessprogramma

Samen met studiegenoot Jeroen François, die nu ook bij WZH Nieuw Berkendael werkt, heeft Raymond het fitnessprogramma opgezet. Raymond vertelt: “We merken dat cliënten het leuk vinden om te bewegen. Ze worden er blij van en cliënten onderling praten veel over het fitnessprogramma. Het bewegen is soms hard werken voor ze, maar na afloop zijn de cliënten vaak erg blij dat ze gesport hebben.”

Dagactiviteiten

Naast het sporten zijn de cliënten overdag ook met andere activiteiten bezig. Raymond vertelt: “Iedere dag wordt gevuld met onder andere creatieve activiteiten, bowlen met de Nintendo Wii, bewegen op muziek, de krant lezen, helpen in de keuken en met mooi weer naar buiten om bijvoorbeeld jeu de boules te spelen.” Deze activiteiten behoren allemaal tot het Dagactiviteitencentrum van WZH Nieuw Berkendael. Ook lunchen de cliënten iedere middag met elkaar. Raymond laat weten: “Voordat ik hier kwam werken, dacht ik dat er niet veel mogelijk was voor deze cliëntengroep. Maar er is juist heel veel mogelijk!”

Goede sfeer

Wat het werken bij WZH Nieuw Berkendael zo bijzonder maakt voor Raymond, is dat hij iedere dag bij binnenkomst enthousiast wordt begroet door cliënten. Hij vertelt: “Cliënten worden blij als ze mij zien en dat geeft ook mij een goed gevoel. Daarnaast is de sfeer binnen dit woonzorgcentrum altijd goed. De cliënten, bezoekers en medewerkers zijn vriendelijk en iedereen helpt elkaar.”

Bijzondere gesprekken

Het werken bij WZH Nieuw Berkendael brengt soms bijzondere gesprekken op gang. Gesprekken aangaan met NAH-cliënten kan een uitdaging zijn. Raymond vertelt: “Niet iedere cliënt is even open. Pas heb ik met een cliënt die normaal gesproken erg gesloten is, een heel gesprek gevoerd. Dat vind ik zo bijzonder aan mijn werk!”

Wil jij ook stagelopen in de zorg? Kijk dan op www.wzh.nl/stage

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden