Simpel met een groot effect

26 februari 2018

Een borstamputatie na borstkanker heeft een enorme impact op de vrouw, zowel mentaal als fysiek. Hozan Amedi helpt vrouwen met breiborsten.

Hozan Amedi, moeder van twee kinderen en zelf genezen van borstkanker, trok zich het lot aan van vrouwen in haar thuisland Koerdistan-Irak en vroeg zich af hoe zij deze vrouwen kon helpen na een borstamputatie.

Knitted Knockers

In haar thuisland zijn er veel vrouwen die na deze ingrijpende operatie geen beschikbare middelen krijgen of een borstreconstructie. Hozan sloot zich vorig jaar oktober aan bij Knitted Knockers (een wereldwijde vrijwilligersorganisatie) welke de breiborsten bedacht. De breiborsten bestaan uit een katoenen omhulsel met fiberfill vulling. De borsten worden gebreid in elke gewenste cupmaat. De breiborst past in een bh, is wasbaar en je kunt er zelfs mee zwemmen. 

Breien en haken

Via via kwam Hozan terecht bij WZH Schoorwijck. Met hulp van Activiteitenbegeleider Mary Kronenburg-de Jong zijn bewoners, omwonenden en medewerkers van WZH Schoorwijck aan het breien en haken geslagen. Na weken breien, is er een complete krat vol met breiborsten klaar voor transport naar Koerdistan-Irak.

Hozan is trots en ontzettend blij met alle hulp. Het helpt haar in haar eigen proces en het steunt vrouwen in haar thuisland en wereldwijd. ‘Het is simpel, maar het effect is groot. Vrouwen geeft het weer moed en zelfvertrouwen’, aldus Hozan.

Steun

Wilt u dit mooie initiatief steunen en helpen met het breien of haken van breiborsten? Of heeft u pruiken of andere borstprotheses beschikbaar? Neem dan contact op met Hozan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Mary Kronenburg-de Jong via MKronenburg@wzh.nl. U kunt ook steunen door het doneren van 100% katoen garen en/of de fiberfill vulling. Een financiële bijdrage is uiteraard ook erg welkom.

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden