Revalideren op z’n best

16 november 2017

De heer Jautze, een uitgesproken man met een eigen mening. Na acht maanden ziekenhuis en 13 operaties, kwam de heer Jautze terecht op de revalidatieafdeling van WZH Prinsenhof.

Positief, realistisch, humor en met het hart op de tong. Hij werd naar binnen gerold en merkte op: ‘Wat is het hier een dooie boel!’. Daar ging hij toch wel even verandering in brengen. En dat heeft hij gedaan.

Sfeermaker ten top

In de 12 weken dat hij revalideerde, heeft hij de boel letterlijk en figuurlijk op stelten gezet. Hij was de sfeermaker van het hele zorgcentrum. Hij schudde iedereen wakker, niet alleen de mede-cliënten maar ook het personeel. Zo had hij voor iedereen een bijnaam. En dat werd getolereerd. Want van hem kon iedereen het hebben. Tijdens de lunch rolde hij graag langs iedere tafel. Hij gaf de cliënten een schouderklopje, vroeg aan ze hoe het met ze ging en maakte een praatje met de medewerkers eten & drinken. Hij maakte de sfeer gezellig.

100% inzet

De heer Jautze had niets dan goede woorden over voor de zorgmedewerkers. Attent, vriendelijk, betrokken en ze toonden 100% inzet. Ook verdiende de schoonmaak een compliment. Hoe ze dagelijks punctueel zijn kamer schoonmaakte en alle hoekjes meenamen, vond hij erg prettig. Wel miste hij een beetje de huiselijkheid op de afdeling en in zijn kamer.

Enkeltje Spanje

Ondanks het feit dat de heer Jautze in een rolstoel terecht is gekomen, blijft hij positief. ‘Ik kijk niet naar het verleden, ik kijk vooruit’. De lange zeilreis die hij al jaren wilde maken, heeft hij kunnen maken. En daar volop van genoten. Inmiddels zit hij in Spanje aan de Costa del Sol. Een betere plek om te revalideren kun je niet bedenken. Met zijn familie is hij vertrokken naar het zonnige zuiden. Van tevoren heeft hij alles goed geregeld en is hij in contact met een Nederlandse arts aldaar. Met een enkeltje Amsterdam-Málaga heeft hij afscheid genomen van zijn lange traject van operaties en revalidatie in Den Haag. Het geluk lacht hem toe. In het zuidelijk zonnetje…

WZH Prinsenhof zal hem missen.

Wilt u meer informatie over de revalidatieprogramma’s van WZH? Kijk dan op onze pagina over revalidatie bij WZH. U kunt ook contact opnemen met onze Klantbemiddeling Centraal via 070 - 756 16 00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden