Passie voor wandelen

12 oktober 2015

Dat bewegen goed voor je is, weet mevrouw Thöfner maar al te goed. Ze is al jarenlang actief ‘Nordic Walker’. Afhankelijk van het weer, probeert ze er nog iedere dag op uit te gaan. Lees hier het verhaal van Mevrouw Thöfner, bewoonster van WZH Rustoord.

“Vroeger heb ik ook wel paard gereden en als kind gehockeyd, maar wat ik altijd het liefste heb gedaan is wandelen. Ik heb 40 jaar in Zweden gewoond en daar heb ik geleerd hoe ik de stokken moet gebruiken, want dit vereist een speciale techniek.”

Houvast

“Nordic Walking komt uit Finland en is toen overgewaaid naar andere landen. Ik gebruik door met stokken te wandelen mijn gehele lichaam, bovendien geven ze me houvast. Lopen houdt mijn benen sterk en het is goed voor mijn gezondheid.”

Samen wandelen

“In Zweden liep ik vaak met een groepje, we deden zelfs gymnastiek met de stokken. Ik probeer hier ook anderen te motiveren te gaan wandelen, maar dat is best lastig. Niet iedereen kan zelfstandig, of met de rollator of scootmobiel, naar buiten. Er is ook niet altijd iemand om mee te gaan, dat is best jammer.”

Omgeving verkennen

“Ik heb altijd buiten gewandeld, ik hou van buiten. De omgeving van WZH Rustoord heb ik leren kennen door steeds een ander paadje te lopen. Ik heb al veel verschillende wandelroutes. Door met stokken te lopen, kom ik op plekken waar je met de rollator niet kunt komen. Er is hier veel groen en water, dat vind ik mooi. Ik neem vaak brood mee voor de eendjes, de zwanen en de vogels. Er staan bankjes, waar je even kunt uitrusten. Zelfs in de winter ga ik er op uit. Dan ga ik wel warmer gekleed natuurlijk en ik draag andere schoenen.”

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden