Hond na bijna een jaar herenigd met baasje

3 februari 2016

Bijna een jaar waren mevrouw van Hameren en hondje Bo van elkaar gescheiden. Tot op een donderdagmiddag, tijdens het bloemschikken, haar ‘Bootje’ op haar schoot sprong.

Na een opname in het ziekenhuis, verhuisde mevrouw van Hameren naar WZH Prinsenhof. Ze moest afscheid nemen van haar trouwe viervoeter. Gebeurtenissen die er flink in hebben gehakt. Tot een onverwachte hereniging in 2015...

Uit het Wassenaarse asiel

“Hoe is het mogelijk he? Het is net een sprookje!”, begint de activiteitenbegeleidster Veronica Snelderwaard enthousiast. Ze deelt dit bijzondere verhaal graag. Een paar maanden voor de wederontmoeting tussen mevrouw van Hameren en Bo, stal het hondje de harten van de familie Snelderwaard in het Wassenaarse asiel. Op een dag ging de viervoeter mee naar WZH Prinsenhof, waar ze braaf haar rol als ‘troetelhondje’ aannam bij de cliënten. Tot het hondje mevrouw van Hameren zag. Ze was door het dolle van blijdschap. “Ik ben het wel gewend, ik heb ook zo’n hondje gehad”, reageerde mevrouw van Hameren op het drukke beestje.

Tweede ontmoeting

Bij de tweede ontmoeting riep mevrouw van Hameren opeens opgetogen: “Bootje is hier!”. “Bootje? Nee, Mindy!”, reageerde Veronica nog, maar al snel viel bij haar het kwartje. Veronica nam contact op met de zus van mevrouw van Hameren en het complete verhaal werd duidelijk. Bo logeerde bij haar, toen mevrouw van Hameren niet meer voor haar kon zorgen. Met pijn in het hart, moest ze Bo naar het asiel brengen en haar naam werd veranderd in Mindy.

Donderdag in WZH Prinsenhof

Sindsdien gaat de viervoeter elke donderdag naar mevrouw van Hameren en heet ze Bo. Als Bo mag ze alles en wordt ze flink verwend. De rest van de week wordt ze Mindy genoemd en moet ze bijkomen van alle zoetigheid die ze in WZH Prinsenhof heeft gekregen. Ook mevrouw van Hameren geniet zichtbaar van de aanwezigheid van haar maatje. “Ik ben alleen maar de ‘stiefmoeder’, mevrouw van Hameren is de echte moeder”, vertelt Veronica. Door Bo is mevrouw van Hameren opgebloeid en vertelt trots over haar 'Bootje'.

Het aaiproject

Elke donderdagmiddag is in WZH Prinsenhof het aaiproject. Aaiprojecten zijn bedoeld voor onze cliënten die graag een huisdier willen knuffelen. U bent van harte uitgenodigd om één of meerdere donderdagmiddagen met uw huisdier langs te komen. Ook bij ander vrijwilligerswerk kan WZH Prinsenhof uw hulp goed gebruiken. Regelmatig een wandeling, samen een maaltijd koken of helpen als gastvrouw zijn een paar voorbeelden. De tijd die u investeert als vrijwilliger maakt voor de ander het verschil. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de vrijwilligerscoördinatoren Yvonne van Muilwijk of Thea van Eck via tel. 070 - 756 24 09 of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden