Een wens in vervulling

27 september 2018

De muzikale wens van mevrouw Ten Heuvelhof is uitgekomen! De 101 jarige mevrouw wilde graag weer een keer een klassiek concert bijwonen.

Mevrouw had haar wens om een klassiek concert te bezoeken zelf al een beetje opgegeven. “Dat kan natuurlijk niet meer op mijn leeftijd, want ik kom de deur niet meer uit”, aldus mevrouw Ten Heuvelhof.

Wens in vervulling

Medewerkers van WZH Schoorwijck zorgden ervoor dat de wens van mevrouw uitkwam. Ze brachten het klassieke concert gewoon naar haar toe. Een trio op piano, dwarsfluit en viool traden op 13 september speciaal voor haar op. Mevrouw zat vlak voor de piano, haar favoriete instrument. “Vroeger heb ik zelf gespeeld”, vertelt ze trots. 

Met de ogen dicht

Ook de bewoners die aan de wekelijkse activiteit ‘klassieke muziek’ deelnemen, waren uitgenodigd voor het concert. Er werd genoten! Soms met de ogen dicht, soms neuriënd en soms tikkend met de voeten. Na afloop werd er luid geapplaudisseerd. 

Voor herhaling vatbaar

Na afloop werd het trio door mevrouw Ten Heuvelhof bedankt. Het was een mooie, intieme en sfeervolle bijeenkomst . Zij sloot af met de woorden: “Voor herhaling vatbaar!”

Persoonsgerichte zorg

WZH Schoorwijck is van start gegaan met ’persoonsgerichte zorg’. Hierbij wordt, meer dan voorheen, gekeken naar het welzijn van de bewoners. Door individuele gesprekken te voeren en vragen te stellen zoals: ‘Hoe ervaart u het om in WZH Schoorwijck te wonen?’, ‘Waar wordt u blij van?’ en ‘Wat heeft u nodig om zich nog prettiger te voelen binnen WZH Schoorwijck?’, krijgen zij een beter beeld van de bewoners.

Voor mevrouw Ten Heuvelhof betekende dit dat haar wens uitkwam en dat zij kon genieten van een klassiek concert, speciaal voor haar.

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden