print deze pagina

Onze verhalen

Zoveel cliënten, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers als WZH kent, zoveel verhalen er zijn. Samen maken de mensen achter deze verhalen WZH. We geven u graag een inkijkje.

Een wens in vervulling

De muzikale wens van mevrouw Ten Heuvelhof is uitgekomen! De 101 jarige mevrouw wilde graag weer een keer een klassiek concert bijwonen.

Lees meer over de wens van mevrouw Ten Heuvelhof.

Simpel met een groot effect

Hozan Amedi, moeder van twee kinderen en zelf genezen van borstkanker, trok zich het lot aan van vrouwen in haar thuisland Koerdistan-Irak en vroeg zich af hoe zij deze vrouwen kon helpen na een borstamputatie.

Lees meer over breiborsten.

Dilemma: eerlijkheid of rust?

Geestelijk verzorger Tim van Iersel, krijgt regelmatig vragen van mantelzorgers. In zijn laatste blog behandelt hij de twijfel tussen het vertellen of verzwijgen van iets wat verdriet doet.

Lees de blog van geestelijk verzorger Tim.

Liefde is... 70 jaar samen

Dirkje en Paulus van der Meij wonen samen in woonzorgcentrum WZH Het Anker in Voorburg. Ze zijn inmiddels al 70 jaar getrouwd en nog altijd gek op elkaar! Liefde met een hoofdletter.

Bekijk de video!

Namaste: meer echt contact

Het van oorsprong Amerikaanse ‘Namaste Care’ is een familieprogramma dat in april 2017 is gestart in woonzorgcentrum WZH Transvaal.

Lees meer over het Namaste project.

Meer bewegingsvrijheid

Ramnarain Jankie woont in WZH Transvaal en is dolblij met zijn nieuwe volledig elektrische ‘handbike’, die hij zelf kan koppelen aan zijn rolstoel. Door deze oplossing kan hij weer zelfstandig op pad.

Lees meer over de ontwikkeling van de handbike.

"Een buitenmens, dat blijf je."

De heer De Bruin is een buitenmens, geboren op een boerderij. Hij leerde ondanks zijn dementie een route te lopen 'langs de vaart'.

Bekijk de video!

Feest der herkenning

“Muziek opent de mensen,” vertelt Caroline Wassenaar. Naast mantelzorger is zij ook vrijwilliger bij WZH De Strijp. Ze speelt piano voor bewoners.

Lees meer over muziek en vergeet-me-nietjes.

Revalideren op z'n best

Positief, realistisch, humor en met het hart op de tong, zo kwam hij WZH Prinsenhof binnen en merkte direct op: ‘Wat is het hier een dooie boel!’. Daar ging hij toch wel even verandering in brengen. En dat heeft hij gedaan.

Dhr Jautze vertelt:

Voetbalwens komt uit

Een grote wens van Henk Groenevelt was om ‘zijn club’ nog eens van dichtbij aan te moedigen. Deze wens ging, dankzij meerdere vrijwilligers, op zaterdag 14 oktober in vervulling.

Lees het sfeerverslag.

Bruggen slaan

In dit beeldverhaal nemen we een kijkje bij een groepsbijeenkomst van Rawie Sewnath, geestelijk verzorger bij WZH Transvaal.

Bekijk het beeldverhaal.

Zora de zorgrobot

Sinds enige tijd woont Zora in WZH De Strijp. Zora is een zorgrobot en wordt onder andere gebruikt voor activiteiten met bewoners.

Bekijk een dag uit het leven van Zora.

Bijzonder muziekproject

Haar ogen stralen en op haar gezicht breekt een brede glimlach door. Lichtjes beginnen ook haar voeten op en neer te bewegen. Dan zwaaien ook haar handen mee op de maat.

De man van mevrouw Kieviet vertelt enthousiast over het muziekproject.

Geloven kan ook zonder woorden

Geloven kan ook zonder woorden’ is de treffende kop boven het verhaal in Volzin over Tim van Iersel, geestelijk verzorger bij WZH. In het artikel vertelt hij hoe het is om te werken met ouderen en in het bijzonder met ouderen met dementie.

Lees het verhaal van Tim.

Als de kippen kakelen, opent Desiree haar ogen

De ogen van hun dochter zijn dicht. Ze lijkt mijlenver weg. Desirée heeft ‘een wisselend bewustzijn’, ze reageert nauwelijks op haar omgeving. Maar ze is niet helemáál weg.

Lees het verhaal over Desiree.

Zintuigen prikkelen hersenen

Zintuigen en hersenen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Miranda Hazeu, ergotherapeut bij WZH Nieuw Berkendael, Expertise centrum voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), vertelt.

Lees meer over zintuigen en hersenen.

"Niet iedereen is zoals ik"

De heer Bernard van der Meer (83) woont in WZH Schoorwijck. Het is een kleurrijke man, die jarenlang muzikant was en nog altijd getrouwd is met een net zo kleurrijk voormalig trapezeartieste. Hij vertelt meer over zichzelf, zijn vrouw en zijn leven in WZH Schoorwijck.

Lees zijn verhaal en bekijk de video

"Net een huiskamer"

Jaap en Hilda  Kuiper komen sinds kort wekelijks in het Ontmoetingscentrum van WZH Schoorwijck. Ze hebben er echt hun plek gevonden.

Waarom dit zo is? Lees hun verhaal en bekijk de video.

De weg naar de piano

Dhr. Hendrickx (83), bewoner van WZH Oosterheem in Zoetermeer, leerde ondanks zijn dementie de route naar de piano. Hij speelt prachtige muziek.

Zijn verhaal kwam op radio 1. Lees hier zijn verhaal en bekijk zijn video.

Hechte band tussen cliënt en kleinzoon

Aniroedre Jagdewsing (94), bezoeker van het ontmoetingscentrum van WZH Transvaal, komt samen met zijn kleinzoon op de televisie in het programma 'Nooit te laat'. In Hier worden Hindoestaanse grootouders en kleinkinderen dichter tot elkaar gebracht.

Lees het verhaal over dit bijzondere televisieprogramma

"Gaan en staan waar ik wil"

Mevrouw  Van Reest (89), bewoonster van WZH Leilinde, leerde ondanks haar dementie de route naar coffecorner en terras door het volgen van haar eigen gehaakte pannenlapjes.

Lees haar verhaal en bekijk de video.

"Je ziet haar stemming veranderen"

'Leren' alleen bij beginnende dementie? Nee, in alle fases van dementie is er lerend vermogen aanwezig. Zo ook bij mevrouw Bouwer. "Je ziet haar stemming veranderen."

Lees of bekijk hoe mevrouw Bouwer codes leerde.

Rollator met bloemen

Mevrouw van Dijk woont in WZH Rustoord en gaat graag een blokje om, maar kan niet zonder rollator. Alleen vergat ze die telkens. Ergotherapeute Manja Trouw bedacht een fantastische oplossing.

WZH Emotieleren

Lees of bekijk welke oplossing Manja Trouw bedacht

Een bijzondere wens

In het WZH Hospice wonen cliënten die zich bevinden in hun laatste levensfase. Een van deze cliënten is mevrouw Jockisch. Zij bereidt zich op bijzondere wijze voor op haar afscheid.

Lees meer over de bijzondere wens van mevrouw Jockisch

Leren koffie zetten

In WZH Rustoord woont mevrouw Verlaan. Ze leerde ondanks haar dementie koffie zetten voor haar medebewoners. "Ik ben er best wel een beetje trots op’’, vertelt ze.

Lees hoe mevrouw Verlaan dit heeft geleerd.

Echt een beetje vrijheid

Meneer de Baat woont in WZH Leilinde en leerde ondanks zijn dementie zelfstandig de weg naar het restaurant beneden te lopen. ’’Ik heb nu echt wel een beetje vrijheid hier".

Lees of bekijk hoe de heer De Baat dit heeft geleerd.

Cliënten fit dankzij danslessen

Eirini Kreza is een professionele danseres en werkt bij de organisatie Dance for Health. Bij WZH helpt zij cliënten met fit blijven doormiddel van dansen.

Lees meer over de danslessen van danseres Eirini.

Multiculturele ontmoetingen

De gezellige, warme sfeer van WZH Transvaal is een begrip bij iedereen die het multiculturele woonzorgcentrum kent. Mensen spelen een geheugenspel, drinken een kopje koffie en de geur van lekker eten ruik je door het hele huis. Marley Hogeslag vertelt over haar werk.

Lees meer over multiculturele ontmoetingen.

Lachende gezichten en goed gevulde buiken

Vluchteling Said Soufi (39) kookt één keer per week vrijwillig voor bewoners van WZH Nieuw Berkendael. In 2015 vluchtte hij uit Syrië, zijn thuisland waar hij lange dagen maakte als slager en barbecuekok. Nu kookt hij nog maar één avond per week. Met veel liefde én passie, voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Lees meer over vrijwilliger Said.

Netwerk in beweging

WZH vindt het belangrijk dat bewoners en cliënten ondersteund worden in een gezonde en actieve leefstijl. Petra Meijer, teamleider van het Dagactiviteiten- en Ontmoetingcentrum van WZH Prinsenhof, onderschrijft deze visie en benadrukt het belang hierbij het netwerk rondom de cliënten actief te betrekken.

Lees meer over een gezonde en actieve leefstijl.

Hond na bijna een jaar herenigd met baasje

Bijna een jaar waren mevrouw van Hameren en hondje Bo van elkaar gescheiden. Tot op een donderdagmiddag, tijdens het bloemschikken, haar ‘Bootje’ op haar schoot sprong. 

Lees meer over de hereniging tussen mevrouw van Hameren en hondje Bo.

Van stagiair naar sportbegeleider

Raymond Reissenweber is sportbegeleider bij WZH Nieuw Berkendael. Hij heeft de opleiding Lifestyle Coach gedaan aan het ROC Mondriaan in Delft. Door een stage in zijn tweede opleidingsjaar is hij bij WZH Nieuw Berkendael terecht gekomen.

Lees hier het verhaal van Raymond.

Goed voornemen: word mentor!

Eric van Tienhoven is mentor van Eva Latenstein-van Voorst bij WZH Waterhof. Dit doet hij op vrijwillige basis. Eric vertelt wat zijn vrijwilligerswerk als mentor voor hem betekent.

Lees meer over vrijwilligerswerk als mentor.

Vrijwilligster in hart en nieren

“Twee hele dagen ben ik in WZH Schoorwijck bezig geweest met de versiering voor de Indische Dag”, vertelt Jet Vesters, mooi aangekleed in haar paarse “kebaya”. Jet is al jarenlang vrijwilligster bij WZH Schoorwijck.

Lees meer over vrijwilligster Jet van WZH Schoorwijck.

Passie voor wandelen

Dat bewegen goed voor je is, weet mevrouw Thöfner maar al te goed. Ze is al jarenlang actief ‘Nordic Walker’. Afhankelijk van het weer, probeert ze er nog iedere dag op uit te gaan.

Lees meer over de passie van mevrouw Thofner.