print deze pagina

Onze verhalen

Zoveel cliënten, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers als WZH kent, zoveel verhalen er zijn. Samen maken de mensen achter deze verhalen WZH. We geven u graag een inkijkje.

"Niet iedereen is zoals ik"

De heer Bernard van der Meer (83) woont in WZH Schoorwijck. Het is een kleurrijke man, die jarenlang muzikant was en nog altijd getrouwd is met een net zo kleurrijk voormalig trapezeartieste. Hij vertelt meer over zichzelf, zijn vrouw en zijn leven in WZH Schoorwijck.

Lees zijn verhaal en bekijk de video

"Net een huiskamer"

Jaap en Hilda  Kuiper komen sinds kort wekelijks in het Ontmoetingscentrum van WZH Schoorwijck. Ze hebben er echt hun plek gevonden.

Waarom dit zo is? Lees hun verhaal en bekijk de video.

De weg naar de piano

Dhr. Hendrickx (83), bewoner van WZH Oosterheem in Zoetermeer, leerde ondanks zijn dementie de route naar de piano. Hij speelt prachtige muziek.

Zijn verhaal kwam op radio 1. Lees hier zijn verhaal en bekijk zijn video.

Hechte band tussen cliënt en kleinzoon

Aniroedre Jagdewsing (94), bezoeker van het ontmoetingscentrum van WZH Transvaal, komt samen met zijn kleinzoon op de televisie in het programma 'Nooit te laat'. In Hier worden Hindoestaanse grootouders en kleinkinderen dichter tot elkaar gebracht.

Lees het verhaal over dit bijzondere televisieprogramma

"Gaan en staan waar ik wil"

Mevrouw  Van Reest (89), bewoonster van WZH Leilinde, leerde ondanks haar dementie de route naar coffecorner en terras door het volgen van haar eigen gehaakte pannenlapjes.

Lees haar verhaal en bekijk de video.

"Je ziet haar stemming veranderen"

'Leren' alleen bij beginnende dementie? Nee, in alle fases van dementie is er lerend vermogen aanwezig. Zo ook bij mevrouw Bouwer. "Je ziet haar stemming veranderen."

Lees of bekijk hoe mevrouw Bouwer codes leerde.

Rollator met bloemen

Mevrouw van Dijk woont in WZH Rustoord en gaat graag een blokje om, maar kan niet zonder rollator. Alleen vergat ze die telkens. Ergotherapeute Manja Trouw bedacht een fantastische oplossing.

WZH Emotieleren

Lees of bekijk welke oplossing Manja Trouw bedacht

Een bijzondere wens

In het WZH Hospice wonen cliënten die zich bevinden in hun laatste levensfase. Een van deze cliënten is mevrouw Jockisch. Zij bereidt zich op bijzondere wijze voor op haar afscheid.

Lees meer over de bijzondere wens van mevrouw Jockisch

Leren koffie zetten

In WZH Rustoord woont mevrouw Verlaan. Ze leerde ondanks haar dementie koffie zetten voor haar medebewoners. "Ik ben er best wel een beetje trots op’’, vertelt ze.

Lees hoe mevrouw Verlaan dit heeft geleerd.

Echt een beetje vrijheid

Meneer de Baat woont in WZH Leilinde en leerde ondanks zijn dementie zelfstandig de weg naar het restaurant beneden te lopen. ’’Ik heb nu echt wel een beetje vrijheid hier".

Lees of bekijk hoe de heer De Baat dit heeft geleerd.

Cliënten fit dankzij danslessen

Eirini Kreza is een professionele danseres en werkt bij de organisatie Dance for Health. Bij WZH helpt zij cliënten met fit blijven doormiddel van dansen.

Lees meer over de danslessen van danseres Eirini.

Multiculturele ontmoetingen

De gezellige, warme sfeer van WZH Transvaal is een begrip bij iedereen die het multiculturele woonzorgcentrum kent. Mensen spelen een geheugenspel, drinken een kopje koffie en de geur van lekker eten ruik je door het hele huis. Marley Hogeslag vertelt over haar werk.

Lees meer over multiculturele ontmoetingen.

Lachende gezichten en goed gevulde buiken

Vluchteling Said Soufi (39) kookt één keer per week vrijwillig voor bewoners van WZH Nieuw Berkendael. In 2015 vluchtte hij uit Syrië, zijn thuisland waar hij lange dagen maakte als slager en barbecuekok. Nu kookt hij nog maar één avond per week. Met veel liefde én passie, voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Lees meer over vrijwilliger Said.

Netwerk in beweging

WZH vindt het belangrijk dat bewoners en cliënten ondersteund worden in een gezonde en actieve leefstijl. Petra Meijer, teamleider van het Dagactiviteiten- en Ontmoetingcentrum van WZH Prinsenhof, onderschrijft deze visie en benadrukt het belang hierbij het netwerk rondom de cliënten actief te betrekken.

Lees meer over een gezonde en actieve leefstijl.

Dementie op jonge leeftijd

Mevrouw Scott is mantelzorger van haar man Bobby Scott, die op jonge leeftijd te maken kreeg met de ziekte van Alzheimer en bij WZH Leilinde woont. In dit artikel vertelt zij haar verhaal. 

Lees meer over dementie op jonge leeftijd.

Werken in de zorg doe je met je hart!

Kim Franken (29) is verpleegkundige in hart en nieren. Ze heeft passie voor het vak en heeft oog voor het verbeteren van de zorg. Momenteel werkt ze als verpleegkundige bij WZH Oosterheem en coördineert daar twee afdelingen. Ze vertelt over haar passie voor de zorg en haar ambitie.

Lees meer over werken als verpleegkundige.

Hond na bijna een jaar herenigd met baasje

Bijna een jaar waren mevrouw van Hameren en hondje Bo van elkaar gescheiden. Tot op een donderdagmiddag, tijdens het bloemschikken, haar ‘Bootje’ op haar schoot sprong. 

Lees meer over de hereniging tussen mevrouw van Hameren en hondje Bo.

Van stagiair naar sportbegeleider

Raymond Reissenweber is sportbegeleider bij WZH Nieuw Berkendael. Hij heeft de opleiding Lifestyle Coach gedaan aan het ROC Mondriaan in Delft. Door een stage in zijn tweede opleidingsjaar is hij bij WZH Nieuw Berkendael terecht gekomen.

Lees hier het verhaal van Raymond.

Hart voor de zorg

Verpleegkundige Jaime Eikmans werkt sinds 2013 bij WZH Leilinde. Na verschillende banen bij onder andere het Korps Mariniers, is hij terecht gekomen in de zorg. Momenteel volgt Jaime een coachingstraject om teamleider te worden bij WZH Leilinde.

Lees hier het verhaal van Jaime.

Goed voornemen: word mentor!

Eric van Tienhoven is mentor van Eva Latenstein-van Voorst bij WZH Waterhof. Dit doet hij op vrijwillige basis. Eric vertelt wat zijn vrijwilligerswerk als mentor voor hem betekent.

Lees meer over vrijwilligerswerk als mentor.

Vrijwilligster in hart en nieren

“Twee hele dagen ben ik in WZH Schoorwijck bezig geweest met de versiering voor de Indische Dag”, vertelt Jet Vesters, mooi aangekleed in haar paarse “kebaya”. Jet is al jarenlang vrijwilligster bij WZH Schoorwijck.

Lees meer over vrijwilligster Jet van WZH Schoorwijck.

Passie voor wandelen

Dat bewegen goed voor je is, weet mevrouw Thöfner maar al te goed. Ze is al jarenlang actief ‘Nordic Walker’. Afhankelijk van het weer, probeert ze er nog iedere dag op uit te gaan.

Lees meer over de passie van mevrouw Thofner.