Taskforce Mantelzorg

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde! Zij spelen een essentiële rol in de zorg voor hun naaste. Veel mantelzorgers combineren hun zorgtaken met (vrijwilligers)werk, gezin of studie. Sinds mei 2012 zijn binnen het project ‘Taskforce Mantelzorg’, al ruim 6000 mantelzorgers ondersteund door geschoolde zorgprofessionals van de samenwerkingspartners.

Professionals van zorg- en welzijnsorganisaties staan dichtbij deze mantelzorgers en komen direct of via een zorgvrager in contact. Ze spelen een cruciale rol in het signaleren van (over)belasting van mantelzorgers en kunnen vanwege hun ervaring en expertise adequaat ondersteuning bieden.

Stevig netwerk

Er is een stevig samenwerkingsnetwerk ontstaan tussen de partners van Taskforce Mantelzorg. Informatie en ervaringen worden uitgewisseld en het project heeft binnen alle deelnemende organisaties positief bijgedragen aan het mantelzorgbeleid en mantelzorgondersteuning.

 

Mantelzorg in beeld

Verhuizen naar een verpleeghuis heeft een enorme impact op de cliënt en op zijn of haar mantelzorger(s). Professionals kunnen gebruik maken van de training: 'Mantelzorg in Beeld, verhuizen naar een verpleeghuis'. Deze is ontwikkeld om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van de dialoog tussen de professional en de mantelzorger.

Wat kan Taskforce Mantelzorg voor u betekenen?

Wanneer u voor een ander zorgt, kunt u soms voor moeilijke beslissingen komen te staan. De professionals van Taskforce Mantelzorg helpen mantelzorgers in een persoonlijk gesprek op weg met passende informatie en advies. Dit kan gaan om het regelen van (tijdelijke) overname van zorgtaken, het ondersteunen bij zaken zoals het aanvragen van hulpmiddelen of een mantelzorg parkeervergunning.

WMO beschikking relatie 

Mantelzorgers van mensen met een WMO beschikking begeleiding/dagbesteding (Den Haag) kunnen voor ondersteuning een beroep doen op aanwezige zorgaanbieder. Deze ondersteuning maakt dan onderdeel uit van de WMO beschikking van hun relatie/ de zorgvrager.

Samenwerkende professionals

In Taskforce Mantelzorg zijn professionals van WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) HWW Zorg, Florence, Respect Zorggroep, Welzijn Scheveningen en Evita Zorg verenigd. Zij zijn goed op de hoogte van de mogelijkheden die er voor mantelzorgers zijn en kunnen helpen de weg te vinden naar ondersteuning, hulpmiddelen of (respijt)zorg. Daarnaast heeft PEP Den Haag een adviserende rol in de Taskforce Mantelzorg.

Meer informatie 

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw wijkverpleegkundige, teamleider of EVV'er. Mantelzorgers kunnen daarnaast voor een gratis begeleidingsgesprek contact opnemen met de Klantbemiddeling Centraal van aangesloten organisaties.

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden