print deze pagina

Coronavirus en WZH

De bezoekregeling voor verpleeghuizen is de afgelopen weken een veelbesproken onderwerp geweest, zowel in het land als binnen WZH. De strenge bezoekregels die bij aanvang van de COVID-19 pandemie aan de verpleeghuizen zijn opgelegd, hebben veel mensen getroffen en zijn zeer ingrijpend geweest voor iedereen. In de laatste persconferentie van de regering, van woensdag 24 juni jl., is er gelukkig meer ruimte geboden om elkaar weer te ontmoeten.

Lees in ons nieuwsbericht van 29 juni over de nieuwe voorwaarden voor bezoek aan onze locaties. Dit moet georganiseerd worden op een manier die past bij de situatie van het betreffende verpleeghuis en de mensen die daar wonen en werken.

Niet alle WZH locaties zijn opengesteld voor bezoek

In onderstaande tabel vindt u de meest actuele informatie welke locaties open gaan voor bezoek. Bekijk deze informatie kort voordat u op bezoek komt om teleurstellingen te voorkomen.


Locatie Momenteel geopend: ja/nee
WZH Schoorwijck Ja
WZH Transvaal Ja
WZH Het Anker Ja
WZH Carel van den Oever Ja
WZH Leilinde Ja
WZH Nieuw Berkendael Ja
WZH Prinsenhof Ja
WZH Revalidatie Ja
WZH Vliethof Ja
WZH Hoge Veld Ja
WZH Waterhof Ja, met uitzondering van de 4de en 5de etage
WZH De Strijp Ja, met uitzondering van de afdeling Stadswijk
WZH Sammersbrug Ja, met uitzondering van de afdeling Dahlia
WZH Oosterheem Ja
WZH Bezuidenhout Ja

Zodra een locatie (geheel) geopend kan worden brengen wij hiervan de eerste contactpersonen op de hoogte.

 
De afgelopen periode is niet makkelijk geweest voor u en uw naasten. Na een lange periode van maatregelen met een grote impact zijn wij blij dat er nu meer ruimte is geboden om elkaar weer te ontmoeten.

Onderstaand treft u de meest actuele informatie over onze gewijzigde maatregelen.

Bezoek en verlaten van de locatie

U mag op bezoek komen en/of bezoek ontvangen, ook van bijvoorbeeld uw eigen kapper en/of pedicure. Vooraf aanmelden is niet meer nodig. Hierbij is tijdens het gehele bezoek de anderhalve meter afstand van toepassing.

Nog geen bezoek in enkele locaties

Bezoek ontvangen en op bezoek gaan is niet toegestaan bij de WZH-locaties die momenteel zijn gesloten. Een uitzondering is er voor cliënten in de terminale levensfase (gediagnosticeerd door een arts). In die fase is bezoek wel mogelijk onder strikte voorwaarden:

  • Maximaal twee bezoekers per bezoekmoment fysiek op de locatie;
  • Het bezoek vindt plaats op het appartement (wij verzoeken u hier rechtstreeks naar toe te lopen);
  • Er kan geen gebruik gemaakt worden van algemene ruimten.

Wij verzoeken hierbij de eerste contactpersoon om zelf een bezoekschema op te stellen in overleg met de betrokkenen bij WZH.

Op bezoek gaan

Het is mogelijk om uw naaste mee te nemen voor een bezoek buiten de WZH locatie. Hieraan zijn regels gebonden, zorg dat u deze bespreekt met de zorgmedewerker en/of teamleider voordat u uw naaste meeneemt.

Tips

Tips en maatregelen om verspreiding te voorkomen

We nemen alle maatregelen die het RIVM voorschrijft over. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Meer informatie

Voor andere vragen en verdere ondersteuning kunt u behalve bij de medewerkers van WZH ook terecht bij de volgende hulplijnen:

Het Rode Kruis voor een luisterend oor, praktische tips en hulp bij het online boodschappen doen. Zij zijn bereikbaar via: 070-4455888 of www.rodekruis.nl

Ouderenbond ANBO voor een luisterend oor en algemene vragen over het coronavirus. Zij zijn bereikbaar via: 0348-466666 of www.anbo.nl

De meest actuele informatie over het coronavirus leest u op de website van het RIVM, www.rivm.nl. Zij zijn ook bereikbaar via: 0800-1351.

Klachten en ongenoegens

De klachtenbemiddelaren zijn niet aanwezig op locatie, maar u kunt ze wel telefonisch en/of per mail bereiken. Ze zijn niet alleen bereikbaar voor het bespreken van klachten en/of ongenoegens, maar ze bieden ook graag gewoon een luisterend oor. Willemien en Wendela staan voor u klaar:

Vragen

Mocht u vragen hebben over de hierboven beschreven maatregelen, stuur deze vragen dan naar info@wzh.nl. Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk.