Skip to main content

Studio WZH

Studio WZH is een netwerk voor en door WZH. Via een (online) platform kan iedere locatie van WZH inspiratie delen, een aanvraag indienen of een aanvraag aannemen omtrent (creatieve) producten en diensten.

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeften. Wanneer iemand dementie heeft of een andere beperkingen ervaart kunnen deze wensen en behoeften veranderen of onduidelijk worden wat deze zijn. Als familielid, zorg/hulpverlener en behandelaar gaan we op zoek naar initiatieven om iemand te ondersteunen in zijn of haar hulpvraag. Er worden vaak creatieve oplossingen bedacht die bewoners ondersteunen of waar zij voldoening uit kunnen halen. Voorbeelden hier van zijn:

  • Voelschorten en voelboekjes om de tastzin te prikkelen
  • Gehaakte dementie muisjes
  • Een speeltafel /bord met herkenbare attributen (stekkers, sloten, snoeren, deurknoppen, etc.)
  • Een gepersonaliseerde rollator zodat deze herkenbaar wordt voor de bewoner
  • Een kastje in de stijl van ADO den Haag
  • Activiteiten bord

kobus22

De lachende meneer hierboven heeft dementie en hevige angstaanvallen wegens een oorlogstrauma. Middels beeldende therapie is kleine Kobus de aap in het leven geroepen. De aap lijkt op zijn huisdier die hij vroeger in Indonesië had. Meneer vertelde vaak over Kobus en heeft hier prettige herinneringen aan. Kobus wordt om zijn nek gehangen en biedt geborgenheid en veiligheid. Meneer draagt Kobus het grootste gedeelte van de dag bij zich, hierdoor zijn er soms wat reparatie- en herstelwerkzaamheden nodig. De partner van meneer heeft een tweede Kobus geïntroduceerd om de aap af te kunnen wisselen, deze nieuwe aap had echter nog geen kleertjes. Via studio WZH werd een oproep geplaatst voor het maken van nieuwe kleertjes. Al snel kwam er reactie vanuit een andere locatie waar iemand aanbood om kleertjes te haken. Het nieuwe pakje zit als gegoten!