print deze pagina

WZH De Lotus

Samen met andere verpleegshuis organisaties in Den Haag heeft WZH zich ingezet om een zogenoemde ‘COVID-19’ afdeling te openen om kwetsbare ouderen met COVID-19 (coronavirus) te behandelen, verplegen en verzorgen.

Na een intensieve voorbereiding is op maandag 6 april 2020 WZH De Lotus opengegaan. Hier worden maximaal 36 cliënten met een somatische achtergrond afkomstig uit het ziekenhuis en/of thuissituatie intensief behandeld en verzorgd.

WZH De Lotus is een tijdelijke afdeling gelegen in WZH Waterhof en heeft een eigen ingang. Daarnaast is er een apart luchtbeheerssysteem voor WZH De Lotus en staat het dus geheel los van WZH Waterhof. Het aparte team van medewerkers is opgeleid en wordt voorzien van persoonlijke beschermingsmiddelen. Voor cliënten van WZH Waterhof verandert er niets. Zij zullen de zorg- en dienstverlening op de gebruikelijke manier blijven ontvangen.

Naamgeving WZH De Lotus

WZH heeft vanuit een citaat van Daisaku Ikeda gekozen voor de naam WZH De Lotus:

‘Net zoals de puur witte lotusbloesem onbedorven bloeit in modderig water, kan ons leven dat uiterst nobel is blijven schitteren. Zelfs in de moeilijkste realiteiten van het leven.’

Vragen?

Mocht u vragen hebben over WZH de Lotus kunt u mailen naar info@wzh.nl. Wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. 

Voor persvragen kunt u contact opnemen met onze woordvoerder via 06-38192801. U kunt ook een mail sturen naar communicatie@wzh.nl.