print deze pagina

Coronavirus en WZH

Op de deze pagina kunt u zien of er een besmetting is op een afdeling/ woongroep. Algemeen geldt dat wij bewegingen in en op de locatie bij een besmetting tot een minimum willen reduceren. Echter, willen wij ook bezoek en contact bij een besmetting niet uitsluiten. In het kader van het welzijn van u/ uw naaste wordt bezoek toegestaan. Meer informatie over de bijbehorende bezoekregeling t.a.v. besmette afdelingen kunt u op deze pagina nalezen onder het kopje Bezoek en verlaten locatie.

Aangepaste bezoekregeling op WZH-locaties

In de onderstaande tabel vindt u de meest actuele informatie over welke afdelingen er per locatie besmet zijn. Lees onder de tabel meer over de gevolgen van besmettingen voor de bezoekregeling.

Locatie Bezoek mogelijk Afdeling met aangepaste bezoekregeling i.v.m. Covid-19 besmetting
WZH Schoorwijck Ja  
WZH Transvaal Ja  
WZH Het Anker Ja  
WZH Carel van den Oever Ja  
WZH Leilinde Ja  
WZH Nieuw Berkendael Ja  
WZH Prinsenhof Ja  
WZH Revalidatie Ja  
WZH Vliethof Ja  
WZH Hoge Veld Ja  
WZH Waterhof Ja  
WZH De Strijp Ja  
WZH Sammersbrug Ja  
WZH Oosterheem Ja  
WZH Bezuidenhout Ja  
WZH De Lotus Ja Op basis van onderstaande voorwaarden

Onderstaand treft u de meest actuele informatie over onze gewijzigde maatregelen.

Gevolgen van de nieuwe bezoekregeling

Indien er een besmetting is geconstateerd op één of meerdere afdelingen binnen een WZH locatie dan geldt de onderstaande bezoekregeling.

Algemeen

Het is mogelijk om de locaties van WZH te bezoeken. Algemeen geldt dat bewegingen en/of contactmomenten in een locatie bij een besmetting tot een minimum beperkt moeten worden. Het is echter belangrijk dat naasten contact kunt blijven houden met de cliënt/ bewoner.

Bezoeken van afdeling zonder besmetting

 • Per dag zijn maximaal vier bezoekers per bezoekmoment toegestaan (met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en zonder limiet van aantal bezoek momenten);
 • Indien uw naaste is gevaccineerd hoeft de vaste bezoeker in het appartement van uw naaste geen mondkapje meer te dragen en ook geen anderhalve meter afstand te bewaren. U mag uw naaste dus weer aanraken. Bezoekers dienen dan bij voorkeur zelf ook gevaccineerd te zijn of zich te laten testen voorafgaand aan het bezoek (middels een antigeen (zelf) test, dit kan niet via de GGD); Let op dit geldt niet voor de afdelingen Anemoon en Dotterbloem van WZH Sammersbrug in verband met een lagere vaccinatiegraad.
 • Bezoekers dragen binnen de locatie standaard een mondkapje, deze wordt verstrekt door WZH bij binnenkomst;
 • Het bezoek vindt op het appartement van de bewoner plaats. Daarnaast kunnen de bezoekers met de bewoner naar buiten;
 • Buitenruimtes van de locatie zijn in de basis voor onze cliënten. Bezoek kan hier op eigen verantwoordelijkheid gebruik van maken onder de voorwaarde:
  • dat er voldoende zitplaatsen beschikbaar zijn;
  • de geldende coronamaatregelen worden gehandhaafd (1.5 meter afstand en dragen van een mondkapje type IIR).
 • Tijdens het bezoek is het toegestaan om in het restaurant (of andere gemeenschappelijke ruimtes) te verblijven;
 • De RIVM hygiënemaatregelen gelden ook voor de kinderen. Zij dragen bij voorkeur een mondkapje daar waar mogelijk is.

 

Bezoek aan besmette bewoners (met COVID-19)/ bezoek aan in quarantaine geplaatste bewoner

 • Onder strikte voorwaarden is er maximaal één bezoekmoment met maximaal 2 bezoekers per dag ongeacht de leeftijd toegestaan;
 • De bezoekers dienen tijdens het bezoek gebruik te maken van persoonlijke beschermingsmiddelen, deze worden door WZH bij binnenkomst verstrekt;
 • Bezoekers dienen (als je niet uit 1 gezin komt) tijdens het bezoek anderhalve meter afstand aan te houden;
 • Het bezoek vindt op het appartement van de bewoner plaats;
 • Tijdens het bezoek is het niet toegestaan om in het restaurant (of andere gemeenschappelijke ruimtes) te verblijven;
 • De RIVM hygiënemaatregelen gelden ook voor de kinderen. Zij dragen bij voorkeur een mondkapje daar waar mogelijk is;
 • Uw gebruikelijke contactpersoon van de WZH-locatie neemt zo snel mogelijk contact op met de eerste contactpersoon. Dan kunt u samen bekijken welke mogelijkheden er zijn om met uw naaste in verbinding te blijven. Wij denken hierin graag met u mee;
 • Specifieke behoeftes en gemaakte afspraken worden vastgelegd in het zorgdossier.

 

(*) Bezoekers van (vermoedelijk) besmette cliënten dragen vanaf heden binnen de besmette ruimte (de kamer van de geïsoleerde, besmette bewoner) een FFP2-masker i.p.v. type IIR-masker. Naar de afdeling toe en op de afdeling draagt het bezoek een type IIR-masker.

Aangepaste bezoekvoorwaarden (voor een cliënt de terminale fase)

 • Het bezoek vindt plaats op het appartement;
 • Er kan gebruik gemaakt worden van algemene ruimten;
 • De bezoeker dient tijdens het bezoek indien noodzakelijk gebruik te maken van persoonlijke beschermingsmiddelen (deze krijgt u van WZH vooralsnog gratis verstrekt);
 • Wij verzoeken de eerste contactpersoon om zelf een bezoekschema op te stellen in overleg met de betrokkenen bij WZH.

Persoonlijke beschermingsmiddelen (bezoekersposter)

Persoonlijke beschermingsmiddelen voor bezoekers bij besmetting
(klik op de afbeelding voor een grotere leesbare versie)

 

Persoonlijke beschermingsmiddelen (informatiefilmpjes)

Op- en afzetten van mondkapje
Uittrekken van handschoenen

Bezoek en verlaten locatie

U mag op bezoek komen en/of bezoek ontvangen, ook van bijvoorbeeld uw eigen kapper en/of pedicure. Let er op dat u tijdens het gehele bezoek de anderhalve meter afstand in acht neemt of anders een mondkapje draagt!

Op bezoek buiten WZH-locatie
Het is mogelijk om uw naaste mee te nemen voor een bezoek buiten de WZH-locatie. Hieraan zijn regels gebonden, zorg dat u deze bespreekt met de zorgmedewerker en/of teamleider voordat u uw naaste meeneemt.

Op bezoek komen na vakantie in het buitenland
Bent u in het buitenland op vakantie geweest in een gebied met code oranje of rood, dan betekent dit dat u de eerste 10 dagen helaas niet op bezoek kunt komen op onze locaties. Als u tien dagen na terugkomst nog altijd geen klachten heeft, bent u weer van harte welkom, met inachtneming van alle hygiënemaatregelen, en het dragen van een mondkapje. Dit mondkapje mag alleen af gedaan worden als het houden van 1.5 meter afstand geborgd kan worden.

Tips

Tips en maatregelen om verspreiding te voorkomen

We nemen alle maatregelen die het RIVM voorschrijft over. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Meer informatie

Voor andere vragen en verdere ondersteuning kunt u behalve bij de medewerkers van WZH ook terecht bij de volgende hulplijnen:

Het Rode Kruis voor een luisterend oor, praktische tips en hulp bij het online boodschappen doen. Zij zijn bereikbaar via: 070-4455888 of www.rodekruis.nl

Ouderenbond ANBO voor een luisterend oor en algemene vragen over het coronavirus. Zij zijn bereikbaar via: 0348-466666 of www.anbo.nl

De meest actuele informatie over het coronavirus leest u op de website van het RIVMwww.rivm.nl en van de Rijksoverheid. Het RIVM is ook bereikbaar via: 0800-1351.

Klachten en ongenoegens

De klachtenbemiddelaren zijn niet aanwezig op locatie, maar u kunt ze wel telefonisch en/of per mail bereiken. Ze zijn niet alleen bereikbaar voor het bespreken van klachten en/of ongenoegens, maar ze bieden ook graag gewoon een luisterend oor. Willemien en Wendela staan voor u klaar:

Vragen

Mocht u vragen hebben over de hierboven beschreven maatregelen, stuur deze vragen dan naar info@wzh.nl. Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk.